Обележавање Дана ружичастих мајица – „Лепим понашањем против насиља“

Заједно са ученицима четвртог разреда из школе „Др Драгиша Мишовић“ и наставницом Петром реализивана је радионица „Лепим понашањем против насиља”.

Од почетка фебруара почели смо са активностима за обележавање овoг датума. Идеја коју смо спровели у дело била је, да ученици осмог разреда направе своје „лексиконе“ и тако опишу нека своја интересовања, навике и жеље. Ова идеја се допала ученицима и врло радо и мотивисано су учествовали у изради лексикона.

На завршној радионици одржаној 23.02.2023. другари из суседне школе су дошли на дружење, потписали се у лексиконе и забавили кроз едукативни квиз о лепом понашању.

У пријатној атмосфери разменили су поклоне, научили још по неку лепу реч и показали да разлике не постоје када су људи толерантни, добри, солидарни и хумани.

Деци смо причали да су правила лепог понашања настала из потребе да људи у својим међусобним односима, у свакодневном животу, нашавши најприхватљивије решење осете складност и лепоту тих односа. Понекад су она никла из жеље и потребе да се заштите слабији и немоћнији, понекад да се брже и једноставније реше неки односи  који могу да закоче брзи ритам свакодневног живота, другим речима да се избегну непотребни неспоразуми  и недоумице у одређеним приликама.

Организатор: ШОСО „1. новембар“ – Ученички парламент и Тим за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања.

Реализатори: Ивана Пурић, Бобана Кастратовић, Милица Ћосић, Кристина Папић, Сања Лазовић, Сандра Словић и Љиљана Марић.

Scroll to Top