ШКОЛА ДАНАС

БУЛЕВАР ВУКА КАРАЏИЋА БР. 9

ПРЕЛЕПО ДВОРИШТЕ ПУНО ЗЕЛЕНИЛА

Наша школа се налази у Булевару Вука Карaџића бр. 9, у мирном делу града, ушушкана између вртића и околних стамбених зграда. Прво што ћете приметити је наше прелепо двориште препуно зеленила. Деци пружа квалитетно проведено време ван наставе. У њему проводе сваки слободан тренутак, а неретко га користимо и за одржавање часова у природи. У једном делу дворишта налази се еко полигон. Школски објекат се простире на површини од 1117 m2. Квалитет учионичког простора је усклађен са стандардима за специјално школство.

Часови физичког васпитања, корективно-превентивне вежбе и приредбе се изводе у фискултурној сали. Сала се простире на 1.239,36m2, има 4 свлачионице и 300 места за гледаоце на трибинама.

Наша делатност је предшколско, основно и средње стручно образовање деце са свим врстама сметњи у развоју. У школи је организован продужени боравак за ученике основне школе. Код нас се могу уписати деца из целог моравичког округа. У Лучанима имамо једно издвојено одељење при основној школи ,,Милан Благојевић”.

Настава се изводи у једној смени и организована је као разредна (у млађим разредима) и разредно-предметна (у старијим разредима и у средњем образовању).

  • Часови за основце и средњошколце почињу у 8:00 часова.
  • Предшколски програм се одржава сваког дана од 8:00 до 12:00.
  • Продужени боравак траје од 11:30 до 15:30 часова. У оквиру продуженог боравка ученици имају бесплатан ручак.
  • Предшколци, основци и средњошколци сваког дана имају организован бесплатан доручак.
  • За ученике који станују ван ужег подручја Чачка, имамо организован бесплатан превоз.

За ученике средње школе образовно-васпитни рад се остварује кроз образовни профил помоћник књиговесца. Школовање за овај профил траје три године.

Уз формалне школске активности наши ученици учествују на бројним ваннаставним активностима. Оне су наш заштитни знак и по томе смо препознатљиви како у ужој тако и у широј заједници. У школском часопису ШоСоН једном годишње приказујемо фотографије и извештаје са тих активности.

Наши запослени пружају додатну дефектолошку подршку ученицима са сметњама у развоју који иду у редовне школе (инклузивно образовање). Подршка се пружа и њиховим родитељима, учитељима, наставницима и стручним сарадницима.

Scroll to Top