Да порастем до неба, понекад ми разговор са доктором треба

Прошле недеље у нашој школи су на блок настави из предмета здравствене неге , били ученици III 1 и IV 4 одељења из Медицинске школе.
У току њиховог боравка код нас дошли смо на идеју да направимо једну инклузивну радионицу.
Већина деце, без обзира на пол, крене кад тад да се игра доктора, мери температуру својим играчкама, превија им повређене руке и ноге, слуша откуцаје срце, па чак их и оперише.
Многи малишани су били чести посетиоци медицинских ординација, па им се неки поступци или инструменти могу учинити страшнијима него што заиста јесу.
Игре претварања врло су популарне међу децом, а играње доктора једна је од омиљених. Деца кроз њу уче о занимању доктора, али се уједно и суочавају с властитим страховима и забринутостима које се јављају када морају на преглед.
Ученици Медицинске школе су вежбали како да се понашају са пацијентима који имају различите „проблеме“. Поред лекара опште праксе имали смо и специјалисте : дерматолога, офталмолога, ортопеда и неуропсихијатра. Ива ,Сања, Марија ,Александра и Андријана су се одлично снашле у улогама доктора а такође и наш Др Владе Курћубић је био на висини задатка.
Да све протекне у најбољем реду побринуле су се наше медицинске сестре ,Ирена и Драгана.
Scroll to Top