НОВИНАРСКА

ВЕЛИКИ БРОЈ СЕКЦИЈА ЗА НАШЕ УЧЕНИКЕ

СВЕСТРАН И СВЕОБУХВАТАН РАЗВОЈ

На радионицама које су нам држали новинари  Џокер накси радија научили смо колико је важно да будемо у контакту са медијима и да их обавештавамо о свему ономе што радимо, о успесима које постижемо, али и о проблемима које имамо.

Новинарске радионице су биле занимљиве и на њима смо научили како да се најбоље представимо на радију и телевизији.

Ослободили смо се треме и научили како да одговарамо на питања новинара али исто тако и да постављамо питања.

Секција ће се за почетак представљати на нашој фејсбук страници.

Надамо се да ћете нам пружити подршку и лајковати нашу страницу, пратити новости из школског живота и слати нам своје утиске и прилоге.

Циљ ове секције биће развијање усменог и писменог изражавања њених чланова, праћење актуелних догађаја у школи, прикупљање материјала за школски часопис, упознавање са једноставним облицима новинарског изражавања (вест, извештај, интервју) учешће у штампању на часовима практичне наставе, прекуцавање текстова.

Правићемо интервјуе са члановима школских екипа који су учествовали на такмичењима и извештавати о прослављању значајних датума као што су: Дан Школе, Прослава Светог Саве, Дан особа са аутизмом и друге.

Познанство и контакти  са новинарима биће нам потребни када желимо да упознамо јавност са нашим успесима, као и када хоћемо да организујемо неку манифестацију или догађај у школи.

Већ имамо у плану да ученике упознамо и са: анализом различитих новинарских текстова, улогом наслова и истицањем важности информација.

Учићемо и како се обрађују фотографије и пратити значајне догађаје у наредном полугодишту.

Scroll to Top